In-ear systemen

Jezelf goed kunnen horen is voor iedere artiest belangrijk. In het verleden lagen er op het podium flinke monitoren om er voor te zorgen dat iedereen zichzelf goed kon horen. Dit is nog steeds vaak het geval, maar tegenwoordig zie je steeds meer de zogenaamde in-ears opduiken. De zender ontvangt zijn ingangssignaal van de mengtafel en stuurt dit signaal, draadloos, naar de beltpack die de artiest aan zijn of haar broekriem heeft bevestigd. Hier kan hij of zij een koptelefoon (of oortjes) inpluggen. Op die manier heb je een perfect monitorgeluid en veel minder last van omgevingsgeluid. Daarnaast heb je volledige bewegingsvrijheid omdat je niet op de juiste plek hoeft te blijven omdat daar je (floor-)monitor is geplaatst en je in de "sweet spot" moet blijven. En wat te denken van de ruimte op het podium als die monitoren niet meer nodig zijn.

Bij systemen, waar meerdere systemen tegelijkertijd in gebruik zijn, worden vaak extra antennes en versterkers gebruikt om zeker te stellen dat het signaal storingsvrij blijft. Zeker als je, naast draadloze in-ears, ook draadloze microfoons gebruikt. Belangrijk om te weten is dat er beperkingen zijn gesteld aan de frequenties die gebruikt kunnen worden in bepaalde landen en zelfs regios. Op deze websites kunt u controleren welke frequentiebanden voor u het beste geschikt zijn: www.microfoonbanden.nl en www.agentschaptelecom.nl.

We kunnen ons voorstellen dat dit veel informatie is. Wij lichten het gebruik van in-ears gaarne toe en staan voor u klaar om, samen met u, de juiste keuze te maken. Neem vrijblijvend contact met ons op.