Theater, Podium, TV, Video

Heb je het voor elkaar om, met behulp van je LED parren of moving heads, een prachtige ambiance op het podium te creëren, met op de achtergrond een sterrendoek of backdrop, loop je nu tegen het probleem dat je publiek niet goed kan zien wat er op het podium allemaal gebeurt. Dan komen onze theaterspots prima van pas. Hiermee kunt u, naar believen, het podium vanaf de voorzijde belichten.

Meestal wordt hier een variatie van wit licht voor gebruikt, echter, dankzij de hedendaagse LED-technologie, zijn theaterspots in staat om allerlei kleuren te leveren. De standaard theaterspots beschikken ook over een filter frame, waarin een filter geplaatst kan worden om de kleur van het licht aan te passen.

Binnen de theaterwereld kennen we verschillende type armaturen:
  • Plano-convex (PC): Een PC-schijnwerper wordt gebruikt om een speelvlak uit te lichten. Meestal gebruikt als front licht. De PC geeft een scherpe schaduw; het licht is "hard". Vaak gebruikt in cominatie met, zogenaamde, barn doors waarmee je de lichtbundel kunt sturen.
  • Fresnel: De fresnelschijnwerper geeft veel zachter licht dan de PC. Men noemt dit ook wel strooilicht. Fresnels worden vaak in het tegenlicht gebruikt, maar kan ook als front licht dienst doen.
  • Profiel spot: Een profiel spot wordt gebruikt om personen of voorwerpen apart te belichten. Dat heet, in theater terminologie, dan een speciaaltje. De lichtbundel kan naar believen groter of kleiner gemaakt worden.
  • Volgspot: een volgspot is een, beweegbaar, armatuur waarmee een acteur of artiest in de "spotlight" gezet en gevolgd kan worden.
  • Floodlight: een armatuur met een brede stralingshoek waarmee bijvoorbeeld een achtergrond (horizondoek) of muur egaal belicht kan worden.

Neem contact op voor meer informatie of maak een afspraak en kom gezellig langs.