PA Eindversterkers

PA Eindversterkers zijn bedoeld om het signaal van uw mengtafel te versterken en door te sturen naar uw passieve speakers. Het vermogen van de versterker moet groot genoeg zijn om, om te kunnen gaan met de hoogste pieken in uw signaal zonder daarbij het signaal te vervormen. Een versterker dient dus voldoende headroom te hebben. Als vuistregel kun je aannemen dat de versterker 30% krachtiger moet zijn dan de luidsprekers die hij aandrijft. Op voorwaarde dat je de versterker niet constant op vol vermogen laat werken, zou je dan in alle soorten locaties een goed geluid moeten kunnen creëren bij lage en hoge volumes. De benodigde capaciteit van een versterker hangt natuurlijk ook af van het soort muziek dat u wilt versterken. De sleutel tot een goed podiumgeluid is een consistente en stabiele levering van het signaal naar uw luidsprekers. De eindversterker, die signalen van meerdere frequenties ontvangt, moet in staat zijn om een complexe belasting aan te kunnen en deze zonder problemen door te kunnen geven. Tegelijkertijd moet hij de belasting van de luidsprekers zelf op kunnen vangen.

Vaak over het hoofd gezien maar zeker belangrijk is de power supply van een versterker. We onderscheiden hierbij twee types: de conventionele lineaire voeding en de switched power supply. Bij de laatste wordt het niveau van de opgewekte warmte gecontroleerd en wordt de kwaliteit van de stroomtoevoer efficiënter beheerd. Versterker met een geschakelde voeding zijn ook aanzienlijk lichter, maar vaak ook iets duurder. Natuurlijk komt er nog veel meer kijken bij het kiezen van de juiste versterker. Wat te denken van koeling: gaat u voor convectie koeling of een ingebouwde ventilator. Impedantie: het vermogen van een versterker is anders, wanneer hij speakers moet aansturen met een weerstand van 8 Ohm dan bijvoorbeeld 4 Ohm. RMS constant vermogen, Piek vermogen en  ingebouwde beveiligingscircuits tegen oververhitting, kortsluiting, oversturing etc.

In de beschrijving en de specificaties hebben we van elke versterker de belangrijkste kenmerken aangegeven. Mocht u meer informatie of advies nodig hebben, dan kunt u vanzelfsprekend contact met ons opnemen.