Draadloze Microfoons

Een draadloze microfoon geeft je de ultieme bewegingsvrijheid in elke situatie. Voor zangers en zangeressen geeft dit de mogelijkheid om vrij over het podium te bewegen zonder last te hebben van een kabel aan de microfoon. Overigens is het ook fijn als je en toespraak kunt houden, zonder rekening te hoeven houden met de (beperkte) lengte van je microfoonkabel. Ook in het theater kom je vaak draadloze systemen tegen, vaak in combinatie met een beltpack en headset zodat je zelfs je microfoon niet in je hand hoeft te houden. Ideaal bij bijvoorbeeld een voorstelling waar veel bewogen en gedanst moet worden.

Een draadloos systeem bestaat uit een ontvanger, die naast het podium geplaatst kan worden en een hand held microfoon. In plaats van een microfoon kan ook gekozen worden voor een beltpack, die je aan je broekriem kunt vastmaken, in combinatie met een headset die op het hoofd gedragen kan worden. Tussen de zender (microfoon, beltpack) en de ontvanger moeten zo min mogelijk objecten staan om het signaal niet te veel te storen. In complexere set ups waar meerdere draadloze systemen tegelijkertijd gebruikt worden, wordt vaak gebruik gemaakt van extra antennes en versterkers om het signaal te versterken en om storingen te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk te weten dat er beperkingen zijn gesteld aan de frequenties die gebruikt kunnen worden in bepaalde landen en zelfs regios. Op deze websites kunt u controleren welke frequentiebanden voor u het beste geschikt zijn: www.microfoonbanden.nl en www.agentschaptelecom.nl.

We kunnen ons voorstellen dat u meer informatie nodig heeft, alvorens een keuze te kunnen maken. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een duidelijk advies.