Lasers

Lasers vormen een speciale categorie binnen de lichteffecten. Dit type lichtbron is in staat om een zeer geconcentreerde en intense lichtbundel te produceren. Een laserstraal is monochromatisch. Dit betekent dat hij in principe slechts één kleur heeft. Door middel van verschillende laserdiodes binnen één apparaat te combineren, kunnen met sommige lasers meerdere kleuren gemaakt worden.Voor de beste ervaring en een spectaculair effect raden wij aan om een laser te gebruiken in combinatie met een rookmachine. Let op: door de hoge concentratie van het licht kan het gebruik van een laser gevaarlijk zijn.

De meeste lasers zijn voorgeprogrammeerd en stand-alone te gebruiken of ze kunnen, voor meer controle, aangestuurd worden via DMX of ILDA. Door middel van een DMX-controller kun je de intensiteit, kleur, snelheid en interne patronen beheren. ILDA gaat nog een stap verder: hiermee kun je alle individuele elementen van de laser aansturen. Dit is minder eenvoudig, maar biedt meer mogelijkheden.

Er zijn tientallen manieren om lasereffecten op te nemen in je lichtset, dus het is misschien niet altijd duidelijk hoe de beste keuze te maken. Neem daarom gerust contact op voor een advies van onze kant.