Versterkers

Het kiezen van de juiste versterker of versterkers voor uw systeem vraagt om enige kennis. Allereerst is het belangrijk te weten welk systeem er aangestuurd moet worden. Voor een gedegen advies kunt u natuurlijk even contact met ons opnemen.

PA Eindversterkers zijn bedoeld om het signaal van uw mengtafel te versterken en door te sturen naar uw passieve speakers. Het vermogen van de versterker moet groot genoeg zijn om, om te kunnen gaan met de hoogste pieken in uw signaal zonder daarbij het signaal te vervormen. Een versterker dient dus voldoende headroom te hebben. Als vuistregel kun je aannemen dat de versterker 30% krachtiger moet zijn dan de luidsprekers die hij aandrijft. Op voorwaarde dat je de versterker niet constant op vol vermogen laat werken, zou je dan in alle soorten locaties een goed geluid moeten kunnen creëren bij lage en hoge volumes.

Installatie Versterkers zijn bedoeld voor het aansturen van een permanente installatie. Dit soort installatie komt u regelmatig tegen in bijvoorbeeld een supermarkt, zwembaden, sportaccomodaties, zalencentra etc. Vaak worden deze geinstalleerd als een, zogenaamde, 100V installatie. Typische 100V systeemversterkers zijn meestal meer dan alleen een versterker met een aantal inputs en outputs, maar ze kunnen op een slimme manier verschillende audioapparaten, communicatieapparaten en luidsprekergroepen (zones) met elkaar verbinden. Het apart kunnen bedienen van meerdere ruimtes, is vaak een belangrijke eigenschap in deze installaties. Een aparte categorie binnen de installatie versterkers, vormen de mengversterkers, waarin een mixer en versterker zijn geïntegreerd in één behuizing.

Er is dus een grote verscheidenheid aan apparaten beschikbaar.  Gebaseerd op uw individuele behoeften en situatie, kunnen wij de perfecte keuze maken die, budgettair, ook nog vriendelijk blijft.